

خطای 404 در طراحی سایت چیست؟
خطای ۴۰۴ از رایج ترین خطاها هنگام مشاهده وبسایت توسط کاربران بوده و یکی از استانداردهای اولیه در طراحی سایت محسوب میشود. با ورود به هر صفحه اینترنتی مرورگر شما درخواست را به سرور ارسال میکند در صورتی که سرور صفحه مرورد نظر را پیدا نکرد خطای 404 نمایش داده میشود تا کاربر از عدم وجود صفحه مطلع شود. مهمترین دلایلی که موجب میشوند کاربران با مراجعه کننده ها به سایت با خطای 404 مواجه شوند:
- حذف صفحات از روی سایت و باقی ماندن لینک آنها در سایر صفحات سایت
- دریافت بک لینک از سایت های دیگر به صفحاتی که در سایت وجود ندارند
- اشتباه در کدنویسی سایت و ایجاد لینک های نادرست
چرا خطای 404 را جدی بگیریم؟
گوگل توجه ویژه ای به صفحه 404 در سایت ها میکند و طراحی و وجود آن را نکته ای مثبت برای افزایش رضایت کاربران میداند. تا جاییکه در پنل گوگل وبمستر بخش ویژه ای به Crawl Errors اختصاص داده است، یکی از مهمترین اطلاعاتی که در این بخش ارائه میشود صفحاتی هستند که کاربران به آنها مراجعه کرده و خطای 404 دریافت میکنند.
زمانیکه کاربربا این خطا مواجه میشود ممکن است به طور کلی سایت شما را ترک کند،اگر اطلاعات مناسبی را در اختیار او قرار دهیم و او را راهنمایی کنیم که با دیدن این خطا چه کار کند شانس خود را برای جذب رضایت یک کاربر افزایش داده ایم. اصولا در ایران به طراحی صفحات ۴۰۴ کمتر توجه می شود و آخرین صفحه ای که یک طراح سایت برای آن وقت میگذارد همین صفحه است. در صورتی که اگر به طراحی این صفحه و پیام های خطا دقت کنیم می توانیم ذهنیت منفی که از باز نشدن یک صفحه به کاربر می دهد را کاهش دهیم و در نتیجه مانع از ترک کاربر از صفحه و خروج از سایت خواهیم شد.
موارد زیر:
- امکان جستجو در صفحه پیام ۴۰۴
- نوشتن متن مناسب جهت مطلع شدن کاربر از خطای رخ داده شده
- ارایه لیستی از گروه بندی مطالب ارایه شده در وب سایت
از مواردی است که می تواند صفحه 404 سایت شما را به یک صفحه استاندارد تبدیل کند.